2018

Ontstaan van VZW BEESTENBOS.

Na een tweede succesvolle editie van ons Beestenbosweekend hebben we besloten om de krachten te bundelen. Zo is in september, uit de organisatie van Beestenbos en VZW Molshoop, VZW BEESTENBOS ontstaan. Hiermee willen we onze werking, ook buiten het weekend, vergroten. We veranderen dus van naam maar niet van streken.

In 2018 hebben we ons vooral geconcentreerd op de verder uitbouw van ons festival. Vrijdag hadden we, samen met 1400 anderen, het genoegen om de overwinning tegen Brazilië uitbundig te vieren. Zaterdag brachten we opnieuw de rust naar het bos met een wandeling rond de 15 Kapellekens waar je kon genieten van akoestische muziek, leuke gedichten en beelden van 200 jaar 15 Kapellekens. We sloten zondag  we af met ons jaarlijks klootschieten.

Elk jaar proberen we ons in te zetten voor alle leeftijden en interesses. Door de inkom gratis te houden, willen we zoveel mogelijk verschillende mensen bijeen krijgen. Dit resulteert telkens in een enorme gezellige en levendige ‘beestenboel’. Dit werd ook opgemerkt door het Rodenbachfonds en zo mochten we op 20 oktober de passie voor je buur(t) – prijs in ontvangstnemen.

Er zijn echter ook groepen die we minder goed bereiken en hiervoor willen we dan een extra steentje bijdragen. Sinds september 2018 hebben ze er in de school Het Sterrenbos een nieuwe leergroep type 2 bij. Om deze werking te ondersteunen hebben we in samenwerking met de school en de leerkrachten voor 1000 euro lesmateriaal aangekocht.

2019

2020