DAF-krantje

In oktober 2019 verscheen volgende tekst in de werknemerskrant van DAF:

Onze collega Lander Geyzen (CPE assen) is een bekend
gezicht in het Molse gemeenschapsleven.

Hij is één van de drijvende krachten achter de Molse Metten, een aaneenschakeling van historische plaatselijke markten, en het muziekfestival Beestenbos tijdens het eerste weekend van juli.
Dat laatste evenement slorpt het grootste deel van zijn vrije tijd op.

“Vroeger was dit een kleinschalig evenement waar twee vaten werden getapt”, vertelt hij. “Dit jaar werden er achtenvijftig leeggemaakt. Vanaf 2017 groeide de organisatie waardoor we naast de vertrouwde live-bands een extra dag met lokale house & techno DJ’s konden toevoegen. We begonnen sterk in te zetten op beleving en trakteerden onze bezoekers op een heuse lichtshow. Daarbij bleven we vasthouden aan onze visie van een laagdrempelig gratis openluchtevenement, op een idyllisch pleintje in de bossen van Mol-Achterbos, iets wat onze bezoekers nog steeds appreciëren. Op twee dagen trokken we tweeduizend mensen. Ons podium is een attractie op zich. Het is gebouwd ter gelegenheid van de bevrijding na de eerste wereldoorlog in Balen. Het is een loodwaar gevaarte met volle ijzeren wielen. Oerdegelijkmateriaal dat nog heel veel jaren mee zal gaan.”


Beestenbos staat in Mol bekend als een sympathieke organisatie met een sociale insteek. “We zijn een sociaal-culturele vereniging. Een deel van de omzet gaat telkens naar een goed doel, zoals de bouw van een klimmuur op de plaatselijke basisschool, lesmateriaal voor een school voor buitengewoon onderwijs. We doen graag iets voor mensen die niet naar ons festival kunnen komen. Voor de editie van 2019 gaan we samenwerken met de aankomende editie van Music for Life.”


“De editie van 2020 staat gepland op 3 en 4 juli. De voorbereidingen zijn sinds
september al weer gestart want ook volgende jaar willen we ons verbeteren en
onze bezoekers blijven behagen. Wat dit dan wel allemaal is, kan je de komende
maanden zelf ontdekken op onze Facebookpagina VZW BEESTENBOS.”